Jubileumconcert

50 Jaar een Duik in het Verleden Theater De Nieuwe Regentes & Uitreiking Stadspenning door burgemeester Jan van Zanen

De Woodstreet Big Band bestaat 50 jaar in 2022 en dit is gevierd op zondag 13 november 2022 met het Jubileumconcert 50 Jaar een Duik in het Verleden in Theater De Nieuwe Regentes samen met diverse oud bandleden. De band werd tijdens het jubileumconcert verrast door burgemeester Jan van Zanen met de uitreiking van de Stadspenning!

Programma
De big band speelde deze middag diverse jazz klassiekers: Duke Ellington, Count Basie, Great American Songbook, Pop Meets Jazz en hun eigen unieke repertoire Haagse Beat meets Jazz. De bezoeker werd meegenomen in een gevarieerd repertoire dat de band al 50 jaar met veel plezier speelt.

De presentatie was in handen van Herma Hulst, voormalig zangeres (2012 – 2015).

De gastartiesten deze middag waren oud bandleden:
Saxofonist Ben van den Dungen (1980 – 1982)
Saxofonist Konstantin Iliev (1999 – 2001)
Drummer Mels Bol (2013 – 2017)

De regisseur van het jubileumconcert is Willem van Baarsen (Slapstick).

Speech & Uitreiking Stadspenning door burgemeester Jan van Zanen
Het is een eer om te melden dat Burgemeester Jan van Zanen, naast zijn mooie speech waarin hij de band ‘een muzikaal Haags icoon’ noemde, de Woodstreet Big Band de Stadspenning heeft uitgereikt tijdens het jubileumconcert:

“Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van het langst nog spelende Haagse jazzorkest, toe te kennen de Stadspenning van de gemeente Den Haag aan de Woodstreet Big Band opgericht in 1972 en een unieke prestatie heeft geleverd en als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor de wijze waarop de bandleden met veel enthousiasme en grote toewijding zich hebben ingezet en zeer heeft bijgedragen aan de cultureel/muziekale uitstraling van Den Haag.”

Stadspenning gemeente Den Haag voor de Woodstreet Big Band. Foto: De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst

De Tune
Speciaal voor dit jubileumconcert heeft de band De Tune in eigen beheer opgenomen. Een arrangement van oprichter wijlen Alfred Mackay, bewerkt door zijn zoon en bandlid trompettist Andrew Mackay. Tijdens het concert werd De Tune met trots gebracht.

Jubileumconcert in de Media

Blog op WordPress.com.