Bandleden

Dirigent: Stanislav Mitrovic

Stanislav Mitrovic is geboren in Servië, Belgrado, 1963. Hij studeerde saxofoon en basklarinet aan het Rotterdams conservatorium van 1988-1995. Hij heeft de eerste prijs bij het Nederlands Jazz Concours 1996 gewonnen met “Double B” (met Akos Laki).
Stanislav heeft gespeeld met de Mijke Loeven band, de Mathilde Santing band, Klezmokum, het Burton Greene Quartet, het Dizzy Jazz Orchestra, Global Rebop (internationaal wereld muziek ensemble), Wereldband en met Carlama Orkestar. Werkte mee aan cd-projecten met Al Foster en John Patitucci.


Zangeres: Natascha de Jong

Met de microfoon die zij, op jonge leeftijd van haar vader te leen kreeg, stond zij zingend voor de spiegel en fantaseerde om zangeres te worden van een echte band!
Op haar 19de werd ze actief als zangeres in diverse formaties waarmee zij ook optrad. De stijlen liepen uiteen van Disco Dance Classics, pop, soul, funk tot aan Blues en Rock.
In 2017 kwam Natascha bij de Woodstreet Big Band terecht, waar ze met veel plezier onderdeel van uitmaakt. Daarnaast zingt zij ook in Bill Baker’s Big Band en verzorgd zij solo optredens op verschillende gelegenheden. Zangles kreeg zij van Lisa Boray en Maria Mendes.


Zanger: Roger Eilbracht
Ik heb altijd al een crooner willen zijn!

Opgegroeid in een grote muzikale Indische familie kreeg Roger veel verschillende muziekstijlen mee. Zijn muzikale smaak is daarom heel breed en divers. Hij leerde verschillende instrumenten spelen, waarvan de basgitaar zijn hoofdinstrument werd. Hij heeft in veel verschillende bandjes gespeeld en doet dat nog steeds met veel passie en plezier. Zo treedt hij regelmatig op met The Big Deal coverband. Van kinds af aan vindt hij het ook heerlijk om te zingen, met of zonder instrument, als lead vocalist of in het achtergrond koor. Hij is de zanger bij STEAL (a tribute to Spandau Ballet), bij Celebrate Cliff (Cliff Richard tribute band) en… bij de Woodstreet Big Band!


Altsaxofoon 1 en dwarsfluit: Jan van Santvoort

Jan is in 1980 begonnen met dwarsfluit en is twee jaar later overgestapt op altsax. In Eindhoven heeft hij meegedaan met diverse jazz workshops. Van 1986 t/m 1988 speelde hij in de Big Band Den Bosch en in in 1987-1988 in het saxofoonkwartet A4. Na de verhuizing naar Rotterdam heeft hij een paar jaar in het Rotterdams Workshop Orkest o.l.v. Ruud Bergamin gespeeld. Dit werd gevolgd door een paar jaar in de funk/soul-band First Steps en in de White Jackets, een cover band met collega’s. Sinds mei 2005 is hij lid van de Woodstreet Big Band en sinds oktober 2010 speelt hij baritonsax in de Big Band Enterprise. Daarnaast speelt hij bariton in saxkwartet Klaver4.


Altsaxofoon 2: Anita Lieverdink

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Anita. Wanneer mogelijk zet ze muziek op en zingt ze luidkeels mee, of pakt ze haar sax erbij. Anita is vaak te vinden bij live concerten en festivals. Soul en funk staan hoog op haar lijstje, maar haar smaak is veel breder dan dat. Ze wordt vooral enthousiast als muziek vernieuwend is, doordat bijvoorbeeld stijlen worden gecombineerd. Zelf speelt Anita vanaf haar tiende altsaxofoon. Ze begon in een harmonieorkest, speelde later in de Big Band van het Koorenhuis en sinds medio 2012 speelt ze met veel plezier bij de Woodstreet Big Band.


Tenorsaxofoon 1: Alanda Linssen

Muziek maken begon bij Alanda met sopraan- en alt- blokfluit spelen op de lagere school. Al gauw ging zij piano spelen, maar na een aantal jaren pianoles koos zij toch weer voor een blaasinstrument. Zij speelde een aantal jaren dwarsfluit en is vervolgens overgestapt op alt- en later tenorsaxofoon.
Les gehad van Luc Houtkamp (Boy Edgar Prijs 2004) en van Stefaan Debevere, toen conservatoriumstudent van Leo van Oostrom. Muziektheorie bij het voormalige Koorenhuis gedaan. Deelgenomen aan vele improvisatieworkshops en muziekprojecten. Gespeeld in Big Band Nord C en in een bekende Haagse soulband, Shotgun Wedding, de band waar zangeres Anouk ooit begon. Naast de Woodstreet Big Band speelt zij ook al weer vele jaren in Straatorkest TOOS! waarmee zij in Nederland, maar ook daarbuiten optreedt en op tournees gaat.


Tenorsaxofoon 2: Laura Wijninga

Laura werd rond 1989 aangestoken door Candy Dulfer. Laura speelde eerst op altsaxofoon, maar al snel stapte zij over op tenorsaxofoon. Jarenlang was zij een trouwe leerlinge aan muziekschool Koorenhuis. Hierdoor stond zij met de big band Junior Jazzers o.l.v. saxofonist Robert Veen op haar 13de op het North Sea Jazz Festival. Dus op zeer jonge leeftijd was zij al in de ban van jazz. Laura heeft in vele bigbands, soulbands, discobands en salsabands gespeeld, opgetreden met performer Upperfloor, jingles ingespeeld voor diverse radiostations en in rock-, soul- en funkmeidenband Syreens gespeeld.


Baritonsaxofoon en dwarsfluit: Hans van Schaijik

Hans heeft in de rockperiode van 1960 tot 1965 gespeeld bij de “Blue Comets” in wisselende bezetting. Hij is met deze band op tournee geweest naar Duitsland, Joegoslavië en Frankrijk. Korte tijd gespeeld bij Piet Engels. In de tijd van avondjurken en smoking (1965 – 1970) speelde hij dansmuziek bij “Melody Express”.
Hij speelt bij twee orkesten: het Reünisten Orkest der Genie (big band) sinds 1972 en bij de Woodstreet Big Band sinds 1974. Hans is het langst nog spelende bandlid van de Woodstreet Big Band. Aan beide orkesten is Hans tot op de dag van vandaag zeer trouw. Zijn muzikale voorbeelden zijn Glenn Miller, Count Basie, Ben Webster, Stan Getz, Gerry Mulligan. Hij heeft een grote bewondering voor Django Reinhardt.


Trombone 1: Willem van der Burgh

Muziek kreeg ik met de paplepel ingegoten: Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Frank Sinatra en Sarah Vaughan werden thuis grijs gedraaid op de platenspeler. Met een vader die trombone blies en een moeder die piano speelde, begon ik met 5 jaar ook op de piano. Later kwam daar een gitaar bij en weer later de trombone: direct in big bands. Eerst in 1983 in Zaandam bij het orkest van Peter Schoute, in 1991 in Den Haag bij de stichting Jeugd & Muziek, in Delft bij de Big Band van de Vrije Akademie en vanaf ca. 2000 bij de Residence Big Band en het Residence Jazzsextet.


Trombone 2: Cor Brinkers

Cor leerde trombone spelen bij de harmonie in zijn geboorteplaats Wijk bij Duurstede. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij in het Duitse Seedorf als muzikant bij het Fanfarekorps der Limburgse Jagers. Met dit orkest toerde hij door Denemarken, Duitsland en Nederland.
Tijdens zijn studie speelde hij in het symfonie orkest van de Vrije Universiteit in Amsterdam en daarnaast bij andere (studenten)symfonie orkesten in Utrecht, Nieuwegein, Amsterdam en Den Haag. Tevens musiceerde hij in ensembles in diverse samenstellingen, onder andere voor de uitvoering van Die Dreigroschenoper van Kurt Weill en Bertolt Brecht.
Big Band ervaring heeft hij tijdens zijn studietijd opgedaan bij het Amsterdams Dansorkest. Daarnaast was hij medeoprichter van en trombonist in de Amsterdamse popband De Plastic Beker Band, geïnspireerd op de Blues Brothers.
In de 20 tot 25 jaar daarna nam Cor een soort van trombone sabbatical, waarbij de trombone nagenoeg aan de wilgen hing. In 2017 richtte hij met een aantal collega’s van zijn werk een band op en kwam de trombone weer uit de koffer. Het plezier in het trombone spelen kwam weer terug en sinds januari 2023 speelt hij met veel plezier in de Woodstreet Big Band.


Trombone 3: Johan Schutte

Amper 7 jaar oud werd Johan toegelaten bij de 1e sopranen van het Chr. Haags Knapenkoor o.l.v. Marius Borstlap. Optredens in binnen- en buitenland, op radio en tv. Rond zijn 10e speelde hij een paar jaar blokfluit. Daarna volgde een lange “muzikale pauze”. Op zijn 40e werd hij uitgedaagd om trombone te leren spelen bij een bedrijfsharmonie. Hij kreeg eerst les van een van de trombonisten van de harmonie en na een paar maanden mocht hij al meespelen. Het smaakte naar meer en hij ging op les bij trombonist Dick vd Plas (KMK). Hij studeerde hard. Zijn grote uitdaging vond hij in de Big Band muziek. De afgelopen decennia speelde hij o.a. bij de Straight Life Big Band, Swing Time Big Band, Fly Over Big Band, East End 16, The Swinging Oldtimers, Q Big Band, Bill Baker’s Big Band, Big Band Bollenstreek.
Naast de Woodstreet speelt hij ook in het Reünisten Orkest der Genie (big band).


Bastrombone: Chris Lommerde

ik ben Chris. Op m’n elfde kreeg ik de eerste muzieklessen bij het Leger des Heils, die ik overigens pas leuk begon te vinden toen ik een trombone in handen kreeg. In het verlengde daarvan heb ik wel een binding met Brass Bands, waarin inkook regelmatig gespeeld heb. Mijn dienstplicht vervulde ik bij het Fanfarekorps de Genie, een mooie tijd! Na het opheffen van de dienstplichtige orkesten heb ik later in het vrijwillige fanfarekorps gespeeld. Een paar jaar geleden kwam ik er achter dat Big Bands eigenlijk ook wel heel leuk zijn om in te spelen en ben lid geworden van de Genie Big Band (R.O.G.). Daarnaast vind ik klassieke muziek ook mooi om te luisteren en te spelen en ik ben lid van Musica Symfonieorkest. Omdat ik ook nog trombonist ben bij het Leger des Heils in Den Haag heb ik lekker veel afwisseling en hoef me nooit te vervelen 😉


Trompet & Flügelhorn: Andrew Mackay

Andrew is zoon van oprichter en voormalig bandleider van de Woodstreet Big Band Alfred Mackay. Andrew is lid van de band sinds 1994, daarvoor met name actief in Soulbands als Under Influence, Pick up the Pieces en That’s Cool. Daarnaast heeft hij van 2002 tot 2005 gespeeld in de Bill Baker’s Big Band. Muzikale voorkeuren… ‘als het maar groove heeft’. Waar het Big band muziek betreft, is bijna alles wel goed, van Glenn Miller, Jimmy Lunceford, Count Basie tot Stan Kenton en uiteraard (bovenal) Duke Ellington. Daarnaast vindt hij hedendaagse Big Bands zoals de New Cool Collective erg goed. Voorbeelden? Tsja zoveel, maar sinds mijn Soul-band periode (en nog steeds eigenlijk) Lee Thornburg van o.m. Tower of Power.


Trompet & Flügelhorn: Kees Zuurveld

Kees speelt al vanaf zijn 6e jaar trompet. Momenteel speelt hij vast naast de Woodstreet Big Band, lead bij de ROG (Reünisten Orkest der Genie) Big Band en de Skyline Big Band Rotterdam. De afgelopen jaren heeft hij gespeeld ook bij o.a. de Hans Dubbelaar Big Band, Westside Big Band, de Bill Baker’s Big Band en het Orkest Collectief Zoetermeer. Kees valt al jaren in bij diverse big bands, zoals de Q Big Band, de Paradise Big Band, Let’s Swing Big Band, Sophie’s Big BandBig Fun Big BandNic’s Big Band . Bij de Big Band Hans Dubbelaar is hij ooit op zijn 16e begonnen al big band trompettist. Ook speelt Kees af en toe nog solo in de kerk en in diverse gelegenheidsformaties, zoals een koperensemble en theaterorkest. Qua big band stijl houdt hij o.a. van Stan Kenton, Quincy Jones, Count Bassie en Glenn Miller. Kees is fan van de Buddy Rich Big Band, het Metropole orkest en het Jazzorkest van het Concertgebouw.


Trompet & Flügelhorn: Paul Vulto

Paul’s trompet carrière begint met de aanschaf van een trompetje voor 75 Franc op een vlooienmarkt in Zwitserland, welke hij als student meesleepte naar zijn studentenkamers in Praag, Bologna en Freiburg. Serieuzer werd het toen hij les kreeg aan de Jazz & Rockschule in Freiburg van bigband legende Gary Barone en later van Stefan Nommensen. Deze laatste bood hem de mogelijkheid om als 3e trompettist bij Bigband Elzach te komen spelen. Eenmaal terug in Nederland deed hij veel podiumervaring op bij de Haagse formatie The Biggerband. Paul is sinds begin 2017 trompettist bij de Woodstreet Big Band en vindt Count Basie geweldig.


Trompet: vacature

Ben of ken jij die enthousiaste trompettist(e) voor de Woodstreet Big Band? Aarzel niet, en neem direct contact met ons op via het Contactformulier. We oefenen wekelijks op dinsdagavond in de Plaspoelpolder in Rijswijk. Wie weet zien we jou binnenkort daar!


Drums: Theo de Vries

Theo is ooit begonnen in een tamboerkorps van een Limburgse schutterij. Op zijn zestiende kocht hij zijn eerste drumstel. Daarna volgden er veel bands in diverse stijlen, zoals soul, funk, rock, pop, blues, fusion-jazz, bigband.
Om de puntjes op de i te zetten qua chops en tricks, heeft hij enkele jaren drumles genomen. Naast drums en percussie, speelt hij ook gitaar, liefst gypsy style. Drumgoden zijn ervoor hem te over. Echter zijn eerste held was Billy Cobham en geheel aan de andere kant van het spectrum zit Mike Voelker vanwege zijn minimalistische drumstijl.


Basgitaar: Marcel Peters

Na enige jaren klassiek piano gestudeerd te hebben ontdekte Marcel de bas. Via jazz-combo’s op de Haagse Muziekschool maakte hij deel uit van diverse formaties in nog diverse stijlen: eigenzinnige coverbands, musical-orkesten, kindertheater en gelegenheidsprojecten alsmede vele jazz georiënteerde groepen.
Vanaf 1992 is Marcel bassist bij de Woodstreet Big Band, vanaf 1996 bij de Haagse pop noir/gothic jazz formatie Chabliz, vanaf eind jaren 90 bij het door Richard Galliano geïnspireerde trio French Touch. Marcel kan vele soorten muziek waarderen maar heeft een groot zwak voor Bach, Basie en de Beatles.


Piano: Harry Wapenaar

Op ongeveer tienjarige leeftijd maakte Harry kennis met de piano bij een tante, die pianolerares was. Na enkele jaren les te hebben gehad, studeerde en speelde hij vanaf die tijd lichte klassieke muziek en amusementsmuziek (evergreens). In de jaren ’90 nam hij klassiek pianoles, tot op heden. De favoriete componisten die hij momenteel studeert, zijn vooral Rachmaninov, Chopin en Schumann. In 2010 werd hij door zijn zwager overgehaald om als invaller eens te komen spelen bij de Senioren big band Rotterdam. Omdat hij hier inmiddels veel plezier in had gekregen, is hij op zoek gegaan naar een tweede big band. Zo kwam hij bij de Woodstreet Big Band terecht. Hij is ook al geruime tijd pianist bij het Stadskoor in Vlaardingen, begeleidt af en toe twee operazangeressen, heb een Quatre-mainsmaat en speelt ook nogal eens op verzoek in tehuizen en bij recepties en diners van kennissen. Hij is gewoon een muziekfreak!


Gitaar: Jeffrey Rademaker

Jeffrey is geboren in Soerabaja, Indonesie in 1955. Hij studeerde gitaar aan het Rotterdams Conservatorium en sloot zijn opleiding in 1991 af als Docent Popmuziek. Tevens volgde hij aan het Amsterdams Conservatorium de opleiding Docent Muziek en werkte 30 jaar in het voortgezet onderwijs.
Gedurende zijn werkzaamheden in het onderwijs speelde hij in diverse bands, theatershows en begeleide tal van Nederlandse artiesten. Muziek is zijn passie en levenswijze en hij voelt zich in vele muziekstijlen thuis.

Blog op WordPress.com.