Biografie Woodstreet Big Band

De Woodstreet Big Band is het oudste nog spelende jazzorkest uit Den Haag (1972) in traditionele bezetting, bestaande uit saxofonisten, trombonisten, trompettisten en een ritmesectie met drums, basgitaar, gitaar en piano, zangeres Natascha de Jong en dirigent Stanislav Mitrovic.

De big band speelt van jazz klassiekers, zoals All of Me en Straight No Chaser tot aan hedendaagse jazz van o.a. Weather Report, Lady Gaga en Chaka Khan. Naast de vele muziekgenres, speelt de Woodstreet Big Band als enige band ter wereld haar eigen Haagse Beat meets Jazz repertoire, speciale composities waarmee op o.a. North Sea Round Town, The Hague Jazz Festival en Jazz in de Gracht is gespeeld. Bij de première van dit programma met (inter)nationaal bekende Haagse popsongs, hebben gastmuzikanten als Andy Tielman, Cesar Zuiderwijk, Robert Jan Stips, Hans Vandenburg en Nicko Christiansen meegespeeld.

Oprichting
In 1972 opgericht vanuit de personeelsvereniging van het ministerie van Landbouw en Visserij, waar ruim 30 jaar is gerepeteerd. De naam Woodstreet is afgeleid van de voormalige “1e Van den Boschstraat”, waar het ministerie van Landbouw en Visserij vroeger was gevestigd.

Optredens
In de loop der jaren heeft de band deelgenomen aan een aantal landelijke evenementen, zoals de TROS Big Band festivals in Amersfoort en Scheveningen, de Heineken Jazzweek, Jazz at the Luxor in Rotterdam, het Plein Festival in Den Haag, The Seabreeze Big Band Event, het Big Band Blast Event, het Haags Uit Festival, The Hague Jazz Festival, Stadsbal, het Bevrijdingsfestival Den Haag, Jazz in de Gracht en diverse andere openbare en besloten festiviteiten.

Projecten
De bandleden dagen zichzelf steeds opnieuw uit door een project op te zetten rondom een muzikaal thema. Zo is in 2010 een tournee gedaan met het unieke project Haagse Beat meets Jazz. Een repertoire van meer dan twintig nationaal en internationaal bekende Haagse popsongs: Venus van Shocking Blue, Radar Love van de Golden Earring, Sacrifice van Anouk, True Love That’s A Wonder van Sandy Coast en Bring Down Tomorrow van Di-rect. Aan dit project deden diverse bekende Hagenaars mee: Andy Tielman, Hans Vandenburg, Robert Jan Stips, Nicko Christiansen en Cesar Zuiderwijk.

In november 2012 is het 40-jarige bestaan gevierd met het programma 40 Years of Swing. Voor dit wederom unieke project zijn speciaal voor de Woodstreet Big Band enkele arrangementen gemaakt van bekende muziekstukken uit de pop- en filmmuziek van de afgelopen 40 jaar. Daarnaast is muziek gebracht uit thema’s waarmee de afgelopen 40 jaar werd opgetreden. In 2022 bestaat de band 50 jaar en dat zal groots gevierd gaan worden op zondag 13 november 2022 in De Nieuwe Regentes in Den Haag.

Online Videoclips
Het afgelopen jaar was een zwaar jaar voor muzikanten, waarbij er weinig live muziek kon worden gespeeld. De Woodstreet Big Band heeft dit opgepakt door het maken van online videoclips: Stayin’ Alive, It Was A Very Good Year en de kerstmedley All I Want is Last Christmas. Alle videoclips en de clip Radar Love (speciaal eerbetoon aan Golden Earring & George Kooymans) zijn te bekijken op het eigen YouTube kanaal, de Facebook pagina en op deze website www.woodstreet.nl.

Blog op WordPress.com.